Sport | Mijn top drie sportapps

app1 Dagelijks ben ik op zoek naar nieuwe applicaties voor op mijn smartphone, waaronder applicaties op het gebied van sport. Daarom heb ik de afgelopen weken een aantal sportapplicaties uitgeprobeerd en vandaag deel ik met jullie mijn top drie. Benieuwd welke drie applicaties ik regelmatig gebruik om in shape te blijven?

app3

De eerste applicatie waar ik erg over te spreken ben is de applicatie ‘Caynax A6W’ (een lekker onduidelijke naam en slecht te onthouden) maar wel een applicatie die fijn werkt. De applicatie heeft een trainingsschema voor 42 dagen. Het zijn zes buikspieroefeningen die iedere keer hetzelfde zijn, maar elke dag komen er meer herhalingen bij waardoor je het rustig aan opbouwt. De applicatie maakt gebruik van spraak, dus je weet precies wanneer je moet stoppen en wanneer de volgende oefening begint. Ook laat het mannetje (zoals hierboven) steeds zien wat je moet doen. Erg gemakkelijk dus.

app2

Mijn tweede favoriete applicatie is ‘Hardlopen met Evy’. Waarschijnlijk kenen vele van jullie haar hardloopschema wel. Het fijne van ‘Hardlopen met Evy’, is dat je door de stem van Evy begeleidt wordt. De applicatie verzorgd zelf de muziek dus het is een kwestie van aanzetten en beginnen met lopen. Evy motiveert je tussendoor ook en dat helpt je door te rennen, totdat je je rustmoment mag pakken. Op dit moment loop ik niet hard buiten, maar van het voorjaar is dat wel de bedoeling en dan dan ga ik zeker deze applicatie weer gebruiken. Ik vind het de meest fijne manier om weer te beginnen met hardlopen, aangezien je in tien weken geholpen wordt om de volle vijf kilometer te rennen zonder te stoppen.

app4
Dan zijn we alweer bij nummer drie aangekomen, namelijk de ‘7 minute’ applicatie. Zoals de naam het al aangeeft is dit een applicatie met een zeven minuten workout, gericht op een ‘high intensity training’. Het is een goede training voor je conditie en tussendoor zitten er krachtoefeningen waarbij je je eigen lichaamsgewicht gebruikt en dus geen aparte gewichten nodig hebt. Als je deze training vaak genoeg doet, dan krijg je toegang tot een andere workout, dus dat helpt je motiveren.

Welke sportapplicatie gebruiken jij?

liefs mrjolein

Comments

  1. Lisa says

    Ik heb veel goede verhalen gehoord van Evy, hoewel ik het nog nooit zelf heb geprobeerd. Ik heb een tijdje 7 minutes gedaan, maar ik had het gevoel dat het niet echt hielp…

  2. Marion says

    Super handig! Ik wil nu wat meer oefeningen gaan doen voor de zomer, dus dit komt precies uit :) Ik heb de eerste en de laatste ook gedownload! Ben erg benieuwd, hopelijk blijf ik gemotiveerd om dit dagelijks te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *