Food | Yoghurt met muesli en fruit

yoghurt1

Hi allemaal, vandaag is het tijd om een heerlijk ontbijtje met jullie te delen. Iets wat ik regelmatig eet als ontbijt. Je krijgt er genoeg energie van en kunt er een flinke ochtend op teren. Benieuwd wat er allemaal in gaat en hoe je het maakt?

Eigenlijk ontbijt ik iedere morgen met muesli en yoghurt, omdat ik het allereerst erg lekker vind en het ten tweede voldoende energie geeft en vult tot circa 12.00/13.00 uur (als ik rond 08.00 ontbijt). De ene vind het lekkerder met kwark, maar ik vind het persoonlijk lekkerder met yoghurt. Om het iedere keer wat te variëren probeerde ik het dit keer met kiwi en banaan. Een heerlijke combinatie al zeg ik het zelf. Helaas waren de walnoten op, anders had ik die er ook nog bijgevoegd voor de extra smaak.

yoghurt4

Overigens is dit ontbijt super snel gemaakt dus als je ‘s morgens weinig tijd hebt dan is dit het ideale ontbijt om te maken. Je doet als eerste yoghurt (of kwark) in een schaaltje en strooit daaroverheen de muesli of cruesli naar keuze, net waar je van houdt. In mijn muesli zitten stukjes pure chocolade zoals je ziet. Vervolgens snijd je de kiwi en banaan in stukjes en leg je deze langs de rand. Houd je niet van kiwi of banaan, dan kun je deze uiteraard vervangen door bijvoorbeeld frambozen, blauwe bessen of een ander fruitsoort dat jij lekker vindt.

Wat eten jullie vaak als ontbijt?

Comments

  1. Kim says

    Lekkere combinatie! Ik wil zelf wat meer fruit gaan eten ‘s morgens. Eet nog te vaak een simpele boterham en wat variatie is natuurlijk veel gezonder.

  2. Isabelle says

    Ooh dat ziet er heerlijk uit. Ik neem eigenlijk nooit zo de tijd om een ontbijt te maken behalve als ik nergens heen hoef. Dan leef ik me uit met warme broodjes en alles (:

  3. Donna Luisa says

    Dat ziet er lekker uit! Ik eet ook altijd yoghurt met (suikervrije) cruesli sochtends. En als ik weet dat ik een zware ochtend heb, bijvoorbeeld omdat ik lang ga sporten neem ik er nog een stuk fruit bij! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *